Vizitati locatia amintita...

Pozitie: Calarasi, Calarasi, Sf�nta Anastasia - C?l?ra?i

Vedere stradala disponibila la o distanta de aproximativ: metri de obiectiv (folositi mouse-ul pentru deplasare)

Vedere satelit
Traseu GPS
Info Reper
Pe aceeasi tema
Slujbă de Te Deum la început de An Bisericesc în Parohia Sfânta Anastasia Călărași
15 September, 2017


Vineri, 01 septembrie 2017, cu arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, începutul anului bisericesc a fost întâmpinat cu rugăciune în toate parohiile din Eparhie.

Astfel, la Parohia Sfânta Mare Muceniță Anastasia din Protopopiatul Călărași, ziua de 01 septembrie 2017, a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii, iar mai apoi, preoții slujitori ai acestei parohii au săvârșit slujba de Te Deum, mulțumind lui Dumnezeu, Care a făcut cerul și pământul și cheamă pe om la viață și fericire veșnică, la sfințirea timpului prin rugăciune și fapte bune.

Anul nou bisericesc se prăznuiește la data de 1 septembrie în urma hotărârii celor 318 Sfinți Părinți de Primul Sinod Ecumenic de la Niceea din anul 325, pe considerentul că începutul activității de propovăduire a Evangheliei de către Mântuitorul nostru Iisus Hristos s-a făcut la începutul aceste luni.

La finalul slujbei de Te Deum, părintele Grigore Gabriel Constantin a ținut un cuvânt de învățătură despre importanța și semnificația aceste zile de 1 septembrie, arătând că ,,fiecare an este timp al mântuirii în Hristos, timp de sfințire a vieții noastre”.

A consemnat preot Dinu Vasile Viorel, secretar al Protopopiatului Călărași.


© 2018 - Retea web Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Un concept Lacasuri Ortodoxe®. Powered by NETCreator
NETCreator