Vizitati locatia amintita...

Pozitie: Ialomita, Slobozia, Centru Slobozia

Vedere stradala disponibila la o distanta de aproximativ: metri de obiectiv (folositi mouse-ul pentru deplasare)

Vedere satelit
Traseu GPS
Informatii Protopopiat
Pe aceeasi tema
Hram la Parohia Ceacu
6 July, 2017

Joi, 29 iunie 2017, Biserica i-a prăznuit cu multă laudă pe corifeii apostolilor, pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel.

În biserica Parohiei Ceacu din Protopopiatul Călărași, a fost prilej de aleasă bucurie, Sfinții Apostoli fiind ocrotitori și pururi rugători către Dumnezeu pentru cei ce cu credință pășesc pragul  acestei sfinte bisericii și își pleacă genunchii înaintea icoanei lor.

Sărbătorirea Sfinților Apostoli Petru și Pavel a început în ajun cu Slujba Vecerniei și a continuat în ziua de prăznuire cu Slujba Utreniei, Sfânta Liturghie și parastasul pentru ctitorii și ajutătorii sfintei biserici trecuți la Domnul.

Bucuria a fost întregită de prezența preacucernicilor părinților care au participat atât seara la Vecernie, cât și dimineața la Sfânta Liturghie.

La momentul potrivit numeroși credincioși au încununat nevoința postului prin primirea Sfintei Împărtășanii. La plecare toți cei prezenți au primit pachete cu mâncare pregătite în cinstea Sfinților Apostoli .

Cu această ocazie s-a sfințit casa parohială la care timp de un an de zile s-au efectuat ample lucrări de construcție și renovare. La interior s-au renovat pereții, s-a turnat șapă de beton în toate camerele, s-a schimbat pardoseala, s-au montat geamuri termopan și uși noi, s-a schimbat instalația sanitară și electrică, s-a placat baia și bucătăria cu gresie și faianță iar în restul camerelor s-a montat parchet, casa a fost dotată cu aparatură electronică și electrocasnică, toate camerele au fost mobilate. La exterior s-au turnat centuri de rezistență, au fost izolați pereții cu polistiren, s-au montat jgheaburi, s-au turnat alei și trotuare, a fost adusă piatră și a fost amenajată curtea casei. - Toți credincioșii au participat la slujba de sfințire și împreună am mulțumit lui Dumnezeu pentru tot ce am reușit să realizăm.  

        A consemnat preot paroh drd. Rafael BIRTAȘU.

© 2018 - Retea web Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Un concept Lacasuri Ortodoxe®. Powered by NETCreator
NETCreator