Vizitati locatia amintita...

Pozitie: Calarasi, Calarasi, Centru Calarasi

Vedere stradala disponibila la o distanta de aproximativ: metri de obiectiv (folositi mouse-ul pentru deplasare)

Vedere satelit
Traseu GPS
Informatii Protopopiat
Pe aceeasi tema
Ziua Drapelului Național sărbătorită în Municipiul Călărași
28 June, 2017

Luni, 26 iunie 2017, în fața sediului Primăriei Municipiului Călărași, a avut loc ceremonia militară prilejuită de „Ziua Drapelului Național”.

Cu această ocazie, Preacucernicul Părinte Ilie Ramon-Eugen, Protopop de Călărași, însoțit de un sobor de preoți, a binecuvântat Drapelul Naţional, apoi a fost ridicat pe catargul din faţa Primăriei Municipiului Călăraşi, în acordurile Imnului Naţional. În cadrul acestei ceremonii, au luat parte autorități locale și județene.

Din anul 1998, românii sărbătoresc în fiecare an, în data de 26 iunie, Ziua Drapelului.

Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această zi este marcată în fiecare an de către autoritățile publice și de celelalte instituții ale statului prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, consacrate istoriei patriei.

Drapelul Național – albastru, galben, roșu (de la lance) – a fost decretat, pentru prima oară, ca simbol național de Guvernul revoluționar provizoriu din Țara Românească la 14/26 iunie 1848, având deviza „Dreptate – Frăție” înscrisă pe el și sfințit a doua zi în cadrul Marii Adunări Naționale de pe Câmpul Filaretului numit de atunci înainte Câmpia Libertății.

A consemnat preot Dinu Vasile Viorel, secretar al Protopopiatului Călăraşi.

© 2018 - Retea web Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Un concept Lacasuri Ortodoxe®. Powered by NETCreator
NETCreator