Vizitati locatia amintita...

Pozitie: Calarasi, Vlad Tepes, Centru Vlad Tepes

Vedere stradala disponibila la o distanta de aproximativ: metri de obiectiv (folositi mouse-ul pentru deplasare)

Vedere satelit
Traseu GPS
Informatii Protopopiat
Pe aceeasi tema
Înălțarea Domnului la Parohia Vlad Țepeș
12 June, 2017

Înălțarea Domnului este prăznuită la 40 de zile după Înviere, în Joia din săptămâna a VI-a, după Paști. Prin hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, sărbătoarea Înălțării Domnului a fost consacrată ca Zi e Eroilor, făcându-se astfel pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru apărarea țării, dar și pentru credință, dreptate și libertate.

 În Biserica Parohia Vlad Țepeș, cu hramul„Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Protopopiatul Călărași, preacucernicul părinte Vasile Petre, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie alături de credincioșii parohiei, dar și de copilașii prezenți în număr mare la sfânta slujbă.

 În cuvântul de învățătură acesta le-a vorbit celor prezenți despre importanța Praznicului Înălțării Domnului, că aceasta nu înseamnă retragerea Sa din creație, pentru că El continuă sa fie prezent și lucrător prin Sfântul Duh. Înălțarea cu trupul la cer este o mărturie a faptului că omul a fost creat pentru veșnicie, căci Fiul nu se înfățișează Tatălui numai ca Dumnezeu, ci și ca Om.

La sfârșitul Sfintei Liturghii toți cei prezenți, dar și cei nevoiași, au primit din darurile oferite de Parohie, iar pentru că se apropie Ziua Copilului, preotul paroh Vasile Petre, a vizitat copilașii de la Grădiniță, și le-a dăruit fiecăruia dintre ei câte o cărticică ce cuprinde Noul Testament pentru copii ilustrat și de colorat, astfel încât să le fie mai ușor sa înțeleagă viața și activitatea Mântuitorului Iisus Hristos.

A consemnat preot paroh Vasile Petre.

© 2018 - Retea web Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Un concept Lacasuri Ortodoxe®. Powered by NETCreator
NETCreator