Vizitati locatia amintita...

Pozitie: Calarasi, Ceacu, Ceacu

Vedere stradala disponibila la o distanta de aproximativ: metri de obiectiv (folositi mouse-ul pentru deplasare)

Vedere satelit
Traseu GPS
Info Reper
Pe aceeasi tema
Înălțarea Domnului la Parohia Ceacu
12 June, 2017

 

În ziua praznicului Înălțării Domnului, credincioșii parohiei ,,Sfinții Apostoli Petru și Pavel”- Ceacu din Protopopiatul Călărași, au participat în număr mare la Sfânta Liturghie, s-au spovedit, iar mai apoi au primit Taina Sfintei Euharistii.

Înălțarea Domnului la cer este și înălțarea omului întru slava Preasfintei Treimi. El a coborât din Ceruri, S-a întrupat de la Duhul Sfânt și din Fecioara Maria și S-a făcut Om. A desfășurat activitate mântuitoare pe pământ, a trecut prin moarte, Înviere și S-a înălțat întru slavă.

 Cu ocazia acestei sărbătorii se face și pomenirea eroilor neamului care au arătat că iubirea lor pentru țară și popor este mai mare decât moartea.

Îndemnați de părintele paroh credincioșii și-au îndreptat pașii către monumentul eroilor din curtea primăriei Cuza-Vodă unde a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru jertfa eroilor neamului român și ai satului nostru, trecuți la Domnul în Primul Război Mondial. Aici domnul Primar al Comunei Cuza-Voda,domnul Marius Cojocaru a vorbit despre importanța comemorării eroilor neamului și a mulțumit tuturor celor prezenți.

A consemnat Preot Paroh Drd. Rafael Birtașu.


© 2018 - Retea web Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Un concept Lacasuri Ortodoxe®. Powered by NETCreator
NETCreator