Vizitati locatia amintita...

Pozitie: Calarasi, Ceacu, Ceacu

Vedere stradala disponibila la o distanta de aproximativ: metri de obiectiv (folositi mouse-ul pentru deplasare)

Vedere satelit
Traseu GPS
Info Reper
Pe aceeasi tema
Întâlnirea cu sfinții - prilej de bucurie pentru credincioșii Parohiei Ceacu
24 May, 2017

Vineri, 19 mai 2017, împreună cu un grup de 40 de enoriași ai parohiei Ceacu din Protopopiatul Călărași, am mers în pelerinaj la Catedrala Sfinții Împărați Constantin și Elena din Urziceni unde, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor și prin grija părintelui paroh Bogdan Stancu au fost aduse racla cu Brâul Maicii Domnului de la Mănăstirea Kato Xenia  și cea cu moaștele Sfântului Stelian, ocrotitorul copiilor.

După ce ne-am închinat și ne-am rugat Maicii Domnului, Sfântului Stelian și Sfântului Nectarie (Sfânt pe care catedrala îl are ca ocrotitor și ale cărui sfinte moaște se găsesc aici) cu toții am mers în biserica și am participat la Taina Sfântului Maslu, oficiată de către șapte preoți care, la sfârșit au miruit cu untdelemn sfințit în cadrul slujbei pe toți credincioșii prezenți.

Ne-am întors spre case către seară, încărcați sufletește, mulțumindu-I lui Dumnezeu și Maicii Domnului ca ne-a ajutat să ne închinăm cinstitului ei Brâu, unicul obiect țesut din fire de păr de cămilă de însăși Maica Domnului pe care după adormirea sa l-a dăruit Sfântului Apostol Toma.

În anul 1522, doua părţi ale cinstitului Brâu au fost dăruite mănăstirii de maici Kato Xenia (situată la 50 km de Volos, Grecia) în timpul unei mari epidemii de ciumă. Imediat după aducerea cinstitului Brâu, oamenii s-au însănătoşit.

A consemnat preot drd. Rafael Birtașu.


© 2018 - Retea web Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Un concept Lacasuri Ortodoxe®. Powered by NETCreator
NETCreator