Vizitati locatia amintita...

Pozitie: Calarasi, Radu Negru, Radu Negru

Vedere stradala disponibila la o distanta de aproximativ: metri de obiectiv (folositi mouse-ul pentru deplasare)

Vedere satelit
Traseu GPS
Info Reper
Pe aceeasi tema
Cerc Catehetic la Parohia Radu Negru din Protopopiatul Călăraşi
24 May, 2017

Cercul catehetic al lunii mai din Protopopiatul Călăraşi, a fost organizat de Parohia Radu Negru, miercuri, 17 mai 2017.

La această întâlnire au participat  28 de copii din parohie cu vârste între 13 şi 15 ani dar şi preacucernicul părinte Dinu Vasile Viorel secretar al Protopopiatului Călăraşi, preacucernicul părinte Comănescu Vicenţiu Vasile de la Parohia Călăraşii Vechi, preacucernicii părinţi Mihai Daniel Costin şi Nedelea Constantin de la Parohia Ştefan Vodă,  preacucernicul părinte Ionce Ioan de la Parohia Vâlcelele, preacucernicul părinte Popa Florinel de la Parohia Sfinţii Împăraţi - Călăraşi, preacucernicul părinte Marian Mihail de la Parohia Drajna, preacucernicul părinte Birtaşu Rafael Florian de la Parohia Ceacu,  preacucernicul părinte Nemţanu Ionuţ de la Parohia Sfânta Mare Muceniţă Anastasia,  preacucernicul părinte Gugu Emilian Bogdan de la Parohia Radu Negru care a şi organizat ora de cateheză.

Tema a fost: „Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa Elena”.

În deschiderea  cercul catehetic, copiii au cântat „Hristos a înviat!”, după care preacucernicul părinte Gugu Emilian a arătat celor prezenţi că întâlnirea catehetică are loc la Parohia Sfinţii Împăraţi  Constantin şi Elena – Volna – din Călăraşi, întocmai pentru că tema întâlnirii o reprezintă ocrotitorii acestei parohii.

Întâlnirea a decurs într-un mod interactiv cei mici, prin planşe şi referate bine documentate au prezentat importanţa covârşitoare în istoria creştinătăţii şi nu numai a celor întocmai cu apostolii – Constantin şi mama sa Elena. Astfel copii au vorbit despre Edictul de la Milano, despre Sfânta Cruce şi despre biserica Sfântului Mormânt, după care, ţinând cont de faptul că anul 2017 este  anul omagial al sfintelor icoane, au fost prezentate câteva icoane a Sfinţilor Împăraţi realizate chiar de copii.

În încheiere, preacucernicul părinte paroh a oferit dulciuri tuturor copiilor participanţi iar cei mici au cântat Imnul Învierii „Hristos a înviat!”.                        

A consemnat preot Nemţanu Ionuţ.

© 2018 - Retea web Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Un concept Lacasuri Ortodoxe®. Powered by NETCreator
NETCreator