Vizitati locatia amintita...

Pozitie: Ialomita, Slobozia, Centru Slobozia

Vedere stradala disponibila la o distanta de aproximativ: metri de obiectiv (folositi mouse-ul pentru deplasare)

Vedere satelit
Traseu GPS
Informatii Protopopiat
Pe aceeasi tema
Postul Învierii Domnului mărturisit prin fapte
14 April, 2017

Postul Învierii Domnului mărturisit prin fapte - Taina Sfintei Împărtășaniei la Școala Gimnazială „Mircea Vodă”

 

”Nu trebuie să pierdem ocazia de a ne folosi cât mai des posibil de harul oferit prin împărtășirea cu Sfintele lui Hristos Taine.” (Sfântul Serafim de Sarov)

 

Elevii claselor primare de la Școala Gimnazială „Mircea Vodă”, Călărași (pregătitoare – a III-a), au mers în Postul Învierii Domnului, însoțiți de doamnele învățătoare, părinți și părintele profesor Spiroiu Mișu, la Biserica “Sfântul Ierarh Nicolae”, Mircea Vodă, pentru a primi Sfânta Împărtășanie, unde au fost primiți cu dragoste și bucurie de preoții slujitori pr. Mincu Adrian și pr. Dumitru Nicușor, care i-au întărit cu câte un cuvânt de învățătură specifică perioadei pascale.

„Faptul că mulți dintre părinți conștientizează importan­ța prezenței lui Dumnezeu în viața copiilor și insuflă acestora dragostea de Dumnezeu în sânul familiei este un semn de trăire creștinească autentică. În școală, cunoștințele religioase inspiră pe cei mici și îmbogățesc spiritual și moral pe cei adulți.”, ne mărturisea un părinte, altul afirmând că: „Pentru copii, chemarea lui Dumnezeu este permanentă, ca pentru fiecare om în parte, întrucât cu toții suntem fii lui Dumnezeu. În familie, copilul se naște și crește cu/lângă Dumnezeu, în şcoală, copilul învață despre/cu Dumnezeu, iar în biserică, copilul se unește împreună cu Dumnezeu prin Sfintele Taine.”, concluzia fiind că: „Este folositor spre mântuire să îndreptăm pașii copiilor noștri spre Dumnezeu, Care este iubire!”.

„Sfânta Euharistie este începutul îndumnezeirii noastre.” (Sfântul Grigore de Nyssa)

 

A consemnat părinte profesor Spiroiu Mișu, Școala Gimnazială „Mircea Vodă”, Călărași.

© 2018 - Retea web Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Un concept Lacasuri Ortodoxe®. Powered by NETCreator
NETCreator