Vizitati locatia amintita...

Pozitie: Calarasi, Independenta, Independen?a

Vedere stradala disponibila la o distanta de aproximativ: metri de obiectiv (folositi mouse-ul pentru deplasare)

Vedere satelit
Traseu GPS
Info Reper
Pe aceeasi tema
Rolul mamei - între admiraţie şi preţuire
14 March, 2017

Şi anul acesta în prima duminică din Postul Mare, Duminica Ortodoxiei, după încheierea Sfintei Liturghii, citirea Pastoralei din această zi specială, o parte din copiii care vin la orele de Cateheză săptămânală, coordonaţi de preoţii slujitori ai parohiei şi pregătiţi de doamna profesoară de Educaţie Muzicală, Romica Noapteş, a şcolii din localitate au pregătit un frumos moment de cântece şi roluri deosebite dedicate mamelor şi bunicilor prezente în Sfânta Biserică în număr foarte mare.

Prin organizarea acestor momente ne-am propus să clădim câteva gânduri în sufletul celor prezenţi şi să le venim în ajutor tinerelor mame care nu au înţeles foarte bine importanţa rolului lor în creşterea şi educarea copiilor pe care i-au adus pe lume.

Sunt grăitoare şi de un real folos şi cuvintele Stareţului Paisie care le aminteşte mamelor: Dacă omul a primit ajutor duhovnicesc în copilărie, o să-şi vină în fire, chiar dacă s-a abătut de la calea dreaptă. Dacă lemnul e îmbi­bat cu ulei, nu va putrezi. Daca îi „îmbibăm” puţin pe copii cu evlavie, cu frica de Dumnezeu, asta îi va ajuta toata viaţa.

În final aşternem încă un cuvânt frumos de la Mitropolitul Vladimir al Asiei Centrale: Copilul receptează cu inima sensibilă măre­ţia slujbelor ortodoxe, bucuria praznicelor bisericeşti, frumoasele ritualuri închinate zilelor de mare însemnătate: cozonacii şi ouăle vopsi­te de Pasti, colindele de Naşterea Domnului, ra­murile de salcie de Intrarea Domnului în Ierusa­lim… Atâta timp cât sufletul şi trupul sunt încă curate, cât nu s-au maturizat încă pentru pierză­toarele „patimi ale adulţilor”, trebuie să ne grăbim să-l „îmbibăm” pe copil cu impresii sfinte, ca mai apoi năzuinţa către lumina dumnezeias­că să triumfe în el asupra smintelilor „lipicioa­se” ale lumii căzute.

Toate mămicile şi bunicile au primit din partea noastră câte un mic dar religios iar copii au primit bomboane şi dulciuri de post.

A consemnat părintele Dănuţ Noapteş, preot II la Parohia Independenţa din Protopopiatul Călăraşi.

© 2018 - Retea web Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Un concept Lacasuri Ortodoxe®. Powered by NETCreator
NETCreator