Vizitati locatia amintita...

Pozitie: Calarasi, Independenta, Independen?a

Vedere stradala disponibila la o distanta de aproximativ: metri de obiectiv (folositi mouse-ul pentru deplasare)

Vedere satelit
Traseu GPS
Info Reper
Pe aceeasi tema
Credincioșii Parohiei Independența pe urmele Sfinților în ținuturile Dobrogei
24 August, 2017

În data de 16-18 august 2017,  cu binecuvântarea Preasfințitului Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, un grup de 75 de credincioși din parohia Independența, Protopopiatul Călărași, împreună cu alți credincioși de la parohiile vecine, sub îndrumarea duhovnicească  a  părintelui paroh Gheorghe Marcian și doamna preoteasă Gheorghe Mariana, au plecat în pelerinaj la mănăstirile din Dobrogea.

Un pelerinaj care a pornit pentru unii ca o cale spre împlinirea rugăciunilor, pentru alții ca o călătorie de mulțumire, sau de ce nu, chiar ca un traseu dintr-o dorință de curiozitate.

În orice caz, a fost un drum și o destinație.  Primul popas duhovnicesc a fost la Catedrala ,,Înălțarea Domnului” din Slobozia, apoi ne-am îndreptat pașii spre Mănăstirea Hagieni, Mănăstirea Stejaru, Mănăstirea Cerbu, Mănăstirea Saon, Mănăstirea Celic-Dere, la biserica paleocreștină din Niculiţel, unde se găseşte cea mai veche criptă din Europa, în care au fost descoperite moaştele Sfinţilor Zoticos, Atalos, Camasis, Filip, precum şi alţi doi martiri necunoscuţi, Mănăstirea Cocoș, unde am înnoptat și am participat la slujba de seară – am întâlnit locuri de o mare frumusețe și prospețime sufletească în care credincioșii s-au rugat și au primit informații despre vetrele monahale și îndemnuri folositoare de la părinții și măicuțele așezămintelor amintite. 

Drumul a continuat a doua zi spre orașul Tulcea. Aici am avut bucuria de a face o croazieră în Deltă cu vaporul timp de 6 ore pe mai multe brațe ale Dunării și de a servi prânzul cu bucate specific pescărești. La întoarcere am vizitat Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării, unde sunt prezentate aspecte specifice ale Deltei Dunării, unice în lume, apoi a urmat Mănăstirea Peștera Sfântului Ioan Casian, situată în apropierea peșterii în care au sihăstrit, în secolul al IV-lea, Sfântul Ioan Casian și Sfântul Gherman. Aici am înnoptat și am avut bucuria de a participa la slujba de seară.  

În cea de-a treia zi am continuat  rugăciunile închinându-ne la Mănăstirea Sfânta Maria Techirghiol, unde ne-am recules câteva momente în chilia părintelui Arsenie Papacioc,  apoi itinerariu a fost spre Catedrala Arhiepiscopală „Sfintii Petru si Pavel” Constanța, Mănăstirea Peștera Sfântului Apostol Andrei, Mănăstirea Strunga, Mănăstirea Dervent.

Credincioşii care au participat au simţit o aleasă bucurie sufletească, fapt ce ne motivează ca pe viitor să mai facem astfel de pelerinaje.

A consemnat preot paroh Gheorghe Marcian.


© 2018 - Retea web Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Un concept Lacasuri Ortodoxe®. Powered by NETCreator
NETCreator