Vizitati locatia amintita...

Pozitie: Calarasi, Ciocanesti, Cioc?ne?ti - S�rbi

Vedere stradala disponibila la o distanta de aproximativ: metri de obiectiv (folositi mouse-ul pentru deplasare)

Vedere satelit
Traseu GPS
Info Reper
Pe aceeasi tema
Consecințele deciziilor pripite luate în adolescență din perspectivă medicală, psihologică și religioasă
10 July, 2017

Adolescența este o perioadă tumultuoasă și solicitantă atât pentru cei aflați în această perioadă a vieții, cât și pentru familiile lor. Fiecare generație de-a lungul timpului a avut parte de provocări noi, necunoscute și, evident, neînțelese de generațiile anterioare. Părinții adolescenților de azi, de exemplu, nu au avut, în adolescența lor, acces la rețele sociale virtuale (pentru că nu existau) sau la multitudinea de surse de informare pe care le avem la dispoziție astăzi. Se știe însă că nu toate informațiile aflate la dispoziția publicului în diferite medii (internet, TV, radio, presa scrisă) sunt și corecte, iar ultimele instrumente de apărare împotriva informațiilor false sunt educația și discernământul fiecăruia. 

În acest context, duminică, 9 iulie 2017, s-a desfășurat în biserica Parohiei Ciocăneşti Sârbi simpozionul cu tema „Consecințele deciziilor pripite luate în adolescență din perspectivă medicală, psihologică și religioasă”. La întâlnirea cu tinerii din această parohie, dar și din parohiile vecine, au prezentat informații și opinii doamna doctor Carmen Alexandra Câra, medic primar de medicină de familie din municipiul Călărași, domnișoara Elena Ulmeanu, psiholog în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași și președintă a FICE (Federația Internațională a Comunităților Educative) Filiala Călărași, domnul Cosmin Meleacă, psihoterapeut și domnul Dan Prică, specialist în cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Călărași. Discuțiile au fost moderate de părintele Cristian Laurențiu Dumitru de la Parohia Ciocăneşti Sârbi și au atins subiecte variate, cum ar fi educația pentru sănătate, polemica anti-vaccinare, abandonul școlar, socializarea în afara rețelelor sociale virtuale, combaterea acțiunilor prozelitiste ale sectelor religioase, combaterea consumului de alcool, tutun și droguri, probleme generate de schimbarea mediului la începerea ciclului liceal și multe altele. 

Participanții la simpozion, elevi de gimnaziu și liceu, dar și părinți, au adresat întrebări și au împărtășit experiențe personale, iar la final s-a conturat ideea continuității acțiunilor de acest gen, cu dezvoltarea lor pe fiecare domeniu în parte. 

A consemnat preot Cristian Laurențiu Dumitru. 


© 2018 - Retea web Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Un concept Lacasuri Ortodoxe®. Powered by NETCreator
NETCreator